Vilken metod är bäst för hårborttagning?

Hvilken metode er best for hårfjerning?

Det finns ett antal hårborttagningsmetoder på marknaden och det kan vara svårt att veta vilken metod som är bäst för dig. På senare tid har det funnits metoder som vaxning, laser, IPL och olika hårborttagningskrämer. De har alla bra egenskaper, men vilken är egentligen bäst? I den här artikeln, läs enkla fakta om de olika hårborttagningsmetoderna för att ta reda på vilken som är rätt för dig!

Rakapparat 

Att raka kroppshår genom rakning är den äldsta och kanske mest vanliga metoden. Att raka med en rakhyvel är helt smärtfritt och lätt att göra, speciellt när du är på språng. Rakapparater är lätta att få tag på och finns i alla prisklasser. Rakapparater kan användas på hela kroppen, även i intima zoner, om du arbetar försiktigt.

Det finns dock vissa nackdelar med rakning. När du rakar dig tar det väldigt kort tid för ditt hår att växa ut igen. Det gör att även om det är en kort och enkel process kan den vara tröttsam i längden. Dessutom kan rakning orsaka klåda, utslag och finnar eller i värsta fall inåtväxande hårstrån. Om du arbetar slarvigt riskerar du att skära dig.

IVISKIN 1

Hårborttagningskräm

Hårborttagningskrämer är relativt nya på marknaden. Liksom rakhyveln är den lätt att få tag i och inte minst prisvärd. Hårborttagningskräm används genom att applicera en liten mängd på huden och sedan lämna krämen på i några minuter för att etsa bort hårstråna. Efter några minuter kan håret skrapas bort med hjälp av ett verktyg.

Även om en hårborttagningskräm också verkar lätt, tar den lång tid och kan vara lite tröttsam. Precis som med rakhyveln/rakapparaten växer hårstråna tillbaka relativt snabbt när man använder hårborttagningskräm. Krämen kan lätt irritera huden och många som använder hårborttagningskräm kommer att kunna se utslag eller reaktioner i huden efter användning. Dessutom har de flesta krämer en intensiv lukt.

IVISKIN 2

Vaxning

Vaxning är en metod som fungerar genom att man tar bort håret direkt från roten. Det kan göras både hemma och på kliniken. På kliniken kan det bli dyrt för vissa. Under längre tid kommer vaxning hemma att ligga i samma prisklass som rakning. Fördelen med vaxning är att det ofta tar lång tid innan hårstråna växer ut igen.

Det finns ingen exakt indikation på hur lång tid det kommer att ta för hårstrån att växa ut igen, men om det görs på rätt sätt tar det mer än 4 veckor innan du behöver en ny behandling. Det finns även vissa nackdelar med vaxning, bland annat att det är väldigt smärtsamt, kan vara dyrt och måste göras ordentligt för att få en optimal effekt. Vaxning i intima zoner kan orsaka irritation och smärta.

IVISKIN

IPL – Intensivt pulserande ljus

IPL är en ny teknik som länge använts i salonger, men det finns nu även IPL-enheter som kan användas hemma. IPL fungerar genom att absorbera ljuset som sänds ut i hårsäcken och i hårpigmentet. Om du använder IPL flera gånger under en längre tid är du alltid säker på att håret inte växer ut igen. En IPL-enhet kan användas på hela kroppen, även i intima områden. Däremot bör interna intima zoner som mun, ögon, inre könsorgan etc. undvikas.

Hårborttagning med IPL bör inte vara smärtsamt. Det kan dock vara obehagligt för vissa om apparaten som används inte är designad med kylfunktion. Detta kommer att förhindra att huden blir varm och gör behandlingen mer bekväm. IVISKIN har två modeller med IceShield kylfunktion – IVISKIN G3 och IVISKIN G4.

Vad är rätt för dig?

Det varierar från person till person, hur mycket tid och hur mycket pengar du vill lägga på hårborttagning. Om du vill bli av med den vanliga stressen med hårborttagning rekommenderar vi antingen vaxning eller IPL, eftersom det är de hårborttagningsmetoder som håller längst innan håret växer ut igen.

I längden blir hårborttagning med IPL billigare än vaxning, plus att det är mindre smärtsamt. Om du är någon som är mycket på språng och inte vill lägga lite extra pengar på en engångsinvestering kan rakning vara mer för dig.

För frågor om hårborttagning i allmänhet eller IVISKIN och våra produkter kontakta vår kundtjänst!

Lämna ett svar