FAQ – Vanliga frågor och svar

IPL står för Intense Pulsating Light.

Det bruna pigmentet i vårt hår kallas melanin. Behandlingen fungerar genom att ljuspulser från IPL-anordningen absorberas av melaninet och övergår i ljusenergi. Värmen försätter sedan hårsäckarna i ett vilande tillstånd och stoppar hårväxten. På så sätt slutar hårstråna att växa och du kan slänga rakapparaten för alltid.

De flesta kunder märker skillnad efter 3-4 veckors behandling. Behandlingstiden är satt till 12 veckor, men det är fullt möjligt att vissa behöver 18 veckor medan andra bara behöver 8. Det varierar från person till person.

IPL tillämpas en gång i veckan i 12 veckor. Redan efter 4 veckor kommer du att känna skillnad. Efter 12 veckor kommer du antingen att vara nöjd med resultatet och gå vidare till efterbehandlingsfasen, eller fortsätta – det varierar från person till person. Om du fortsätter behandlingen, gör detta en gång i veckan tills du uppnår önskat resultat.

Efterbehandlingsfasen: Du bibehåller dina resultat genom att använda IPL en gång varannan månad efter avslutad behandling.

Ja, du kan använda IPL på hela kroppen så länge du inte använder enheten på huvudet eller nära ögonen. Detta är en rekommendation då vi vill att alla ska vara försiktiga med att inte få IPL direkt i ögonen under behandlingen.

IPL är beroende av att melaninet i håret absorberar ljusenergin och därför är IPL inte effektivt på mycket ljust blont, rött eller grått hår.

IPL är lämplig för alla utom de med mörka hudtoner. Det beror på att ljusenergin kan attraheras mer av pigmenten i huden än av melaninet i håret. Se hudtonsdiagrammet nedan för att se om IPL är rätt för dig eller inte.

Vi är noga med att hävda att IPL ger ”permanent” hårborttagning. Alla former av IPL hårborttagning kräver underhåll, annars kommer håret att börja växa ut igen. Du bibehåller dina resultat genom att använda IPL en gång varannan månad efter avslutad behandling.

G1 = 300 000 ljuspulser, 5 nivåer, 5,0 J/cm2 energinivå.

G2 = 500 000 ljuspulser, 5 nivåer, 5,5 J/cm2 energinivå.

G3 = 900 000 ljuspulser, 5 nivåer, 5,5 J/cm2 energinivå, unik IceShield™-funktion.

G4 = 600 000 ljuspulser, 9 nivåer, 5,5 J/cm2 energinivå, unik IceShield™-funktion, tre i ett: 1. Hårborttagning, 2. Hudföryngring och 3. Aknebehandling.

Våra enheter är inte trådlösa och måste anslutas till en strömkälla.

En av de största fördelarna med IPL är att det är mycket mindre smärtsamt än alternativa metoder för hårborttagning. De flesta kunder förklarar känslan som en varm känsla på huden. G3 och G4 kommer också med en unik IceShield-funktion som kyler området runt behandlingsområdet.

Våra IPL hårborttagare är designade för hemmabruk, så de är skonsamma mot huden. Det betyder att den är lämplig för känsliga hudtyper! Vi rekommenderar ändå att testa ett område 24 timmar innan du går på en hel behandling för att se om du får en reaktion.

När du använder enheten enligt rekommendationen är biverkningar sällsynta. Rodnad och svullnad är de vanligaste biverkningarna av IPL. Detta försvinner vanligtvis cirka 24-48 timmar efter behandlingen.

IPL kan säkert användas på hormonell hårväxt och har visat sig vara ganska effektiv. De flesta PCOS-klienter har sagt att detta gör den hormonella hårväxten mer hanterbar eftersom den inte växer tillbaka lika snabbt. Det hjälper också till att minimera uppkomsten av utslag och knoppar eftersom du inte behöver raka det så ofta.

IPL kommer inte att passa dig som har epilepsi.

Även om det inte finns några bevis för att IPL har negativa effekter på gravida eller ammande kvinnor, rekommenderar vi fortfarande inte att använda IPL-hårborttagare under dessa perioder.

Du bör inte använda IPL över mycket mörka fräknar eller födelsemärken, men ljusa fräknar går bra.

Du bör inte använda IPL över tatueringar. Ljusenergin kommer att attraheras mer av pigmenten i huden, snarare än melaninet i håret, vilket kan orsaka en reaktion i huden som blåsor. Du bör alltid undvika att använda IPL på dina tatueringar.

Ja, du bör raka de önskade områdena innan du använder enheten. En tät rakning rekommenderas. Målet är att ljusenergin ska nå hårsäcken så snabbt som möjligt, så rakning i förväg är avgörande för att uppnå bästa resultat. Hårsäcken måste vara intakt för att IPL ska vara effektiv. Det innebär att undvika vaxning, plockning eller epilering av hårstrån (eller liknande), eftersom dessa behandlingar drar ut hela hårsäcken.

Mellan behandlingarna ska du bara raka dig när det behövs. Du ska aldrig vaxa, plocka eller epilera då dessa hårborttagningsmetoder tar bort hela hårsäcken, vilket är det som absorberar ljuset under behandlingen.

Vi rekommenderar att vänta 24 timmar med UV-strålar både före och efter varje behandling.

Om du är solbränd under behandlingsperioden rekommenderar vi att du väntar en vecka innan du utför behandling med IPL igen, eftersom huden tar cirka en vecka att läka från solbränna. Kom alltid ihåg att skydda din hud med solskyddsmedel.

Nej. Du måste ta bort och exfoliera eventuell falsk solbränna innan du använder IPL.

Det är inte nödvändigt att använda skyddsglasögon när du använder IPL hårborttagningsapparaten. Våra enheter är utrustade med en sensor och kommer inte att blinka om inte hela ljusfönstret är tryckt mot din hud. Det är dock viktigt att undvika att titta direkt in i ljuset när det blinkar. I paketet medföljer det ändå ett par skyddsglasögon, som du kan använda om du är extra ljuskänslig eller önskar ytterligare skydd.

Rengöring av apparaten rekommenderas efter varje behandling. Du kan använda en våtservett eller någon antibakteriell produkt för att rengöra handtaget och ljusfönstret efter behandlingen. Se till att apparaten/enheten är avstängd och inte ansluten innan du gör det. Du bör sedan förvara handtaget på en sval, torr plats efter användning (när handtaget är helt torr).

Eftersom det är värme inblandat är det normalt att ha en liten prick på/runt ljusfönstret och kommer inte att påverka hur det fungerar eller resultatet alls.

Vi rekommenderar att användare av våra IPL-hårborttagare är 18 år och äldre.

Behöver du hjälp med något?

Kundservice