De fem vanligaste frågorna om IPL-hårborttagning

IVISKIN IPL Hårfjerner

Har du precis hört talas om IPL-hårborttagning, är du nyfiken på hur det fungerar eller vill veta ännu mer? Då har du kommit till rätt ställe! Nedan hittar du svar på några av de vanligaste frågorna om IPL-hårborttagning.

1. Vad är IPL-teknik?

IPL står för Intense Pulsed Light, eller intensivt pulserande ljus på svenska. Tekniken har funnits i skönhetssalonger sedan 1997, vilket gör att du kan behandla områden med oönskad hårväxt skonsamt och effektivt. Ljuspulserna förhindrar håråterväxt genom att absorbera ljusenergi från IPL-enheten av melaninet i hårstråna och omvandla det till värme. Denna smärtfria process simulerar sedan att hårstråna går in i en vilofas. IPL gör att du kan uppnå långvarig hårlös hud.

IVISKIN 10
Foto: IVISKIN G1 IPL-hårborttagare

2. Vad är skillnaden mellan laser och IPL?

För hårborttagning med laser används ett monokromatiskt laserljus, medan IPL använder en bredspektrat ljuspuls. Medan lasrar bara använder en våglängd använder IPL-enheten ett brett spektrum av våglängder, som är skonsammare mot huden och har färre biverkningar utan att kompromissa med resultaten.

IVISKIN 11
Foto: IVISKIN G3 IPL-hårborttagare.

3. Kan jag använda produkten före eller efter jag solar?

Om du nyligen har solat rekommenderar vi att du väntar 2 veckor innan du använder enheten och påbörjar behandlingen. Detsamma gäller för solariet. Du bör vänta 48 timmar innan du går till solariet efter behandling med IPL hårborttagare Detta för att undvika blåsor efter en kombination av solstrålar och ljusvågor från IPL-enheten.

Konstgjord solbränna bör inte vara på din hud när du utför behandlingen för bästa resultat och renhet. Ta därför bort eventuell konstgjord solbränna innan du använder enheten.

De fem mest ställda frågorna om IPL-hårborttagning
Foto: IVISKIN G1 IPL-hårborttagare

4. Är IPL hårborttagning säker?

IPL-hårborttagning har studerats och utvärderats av dermatologiska experter över hela världen, där man har kommit fram till att IPL-hårborttagning är säker och ger bestående resultat. Alla hårborttagningsapparater från IVISKIN är kvalitetssäkrade och godkända för användning i Sverige.

IVISKIN 13
Foto: IVISKIN G2 IPL-hårborttagare

5. Är IPL rätt för mig?

Det rekommenderas inte att behandla hud som är helt mörk eftersom det mesta av energin kommer att absorberas av huden, vilket kan orsaka irritation och andra oönskade effekter. Tyvärr kommer IPL-enheten inte att fungera lika bra på hår som är rött, grått och vitt. Områden med hög densitet av hårsäckar kommer i allmänhet att kräva flera behandlingar innan hårreduktion märks. Till exempel behöver armhålorna fler behandlingar än benen.

IVISKIN 14
Foto: IVISKIN G3 IPL-hårborttagare

Vi på IVISKIN finns här för att hjälpa dig. Ett dedikerat kundserviceteam finns till hands för att svara på alla dina frågor och tankar om IPL-hårborttagning. Kontakta oss här. Om du är sugen på att läsa ännu mer, kolla in de andra inläggen vi har här på bloggen!

Lämna ett svar