Vilka resultat får du av en IPL hårborttagare?

IPL hårfjerning Danmark

IPL-metoden är en relativt ny hårborttagningsmetod som tagit fart över hela världen de senaste åren. En IPL hårborttagningsapparat från IVISKIN ger dig en effektiv hårborttagningsbehandling, och är ett bra och billigare alternativ till hårborttagning i salong. Med en IPL-enhet blir jobbet med hårborttagning enkelt och du behöver inte raka stubb på benen varje vecka. Men vilka resultat får du av IPL-hårborttagning?

Fungerar IPL hårborttagning för alla?

Hårborttagning med en IPL-enhet fungerar för de flesta, men det finns en sak som är avgörande för optimala resultat. Om du är en av dem som har samma hudfärg som hårfärg kommer lasern inte alltid att kunna bara värma upp hårsäcken. Processen kan därför vara lite mer komplicerad än vanligt.

Det betyder att om du är ljushyad och har mörkt hår så kommer enheten att fungera optimalt. Men om du är mörkhyad och har mörkt hår blir resultatet inte lika bra. Detsamma gäller om du har ljus hy och helt ljust hår.

IVISKIN IPL hårborttagningsresultat
Foto: IVISKIN G4 IPL-hårborttagare

När kommer du att se resultat med en IPL hårborttagninstagare?

När du börjar med IPL-behandling tar det vanligtvis 3 behandlingar innan du ser effekten. Under de första veckorna kommer hårstråna att växa ut igen, men det beror på att kroppen behöver tid för att säga åt hårsäckarna att sova.

Med bara en behandling kommer du inte att kunna nå tillräckligt många hårsäckar. Därför är det viktigt att följa en plan och göra regelbundna behandlingar så att alla hårsäckar påverkas av behandlingen. Du kommer så småningom att se mindre och mindre hår växa tillbaka. Efter 8–12 veckor är du klar med behandlingen och behöver endast underhåll en gång i månaden.

IVISKIN-IPL-Harfjerner-resultater-bein
Foto: IVISKIN G1 IPL-hårborttagare

Hur vet jag att jag har fått ett bra resultat?

Om det har gått mer än 8 veckor och du upptäcker att håret inte växer ut igen kan du anta att behandlingen har fungerat som det var tänkt. Men innan detta skede kommer du att upptäcka att hårstråna du tagit bort kommer tillbaka. Detta är en del av processen och kommer att hända alla.

Om du märker att hårstråna som växer ut är tunnare och mjukare är detta ett gott tecken. Detta händer vanligtvis efter några behandlingar. Så småningom kommer inget hår att växa ut igen. Du kan sedan minska behandlingen till bara en behandling per månad för att bibehålla resultatet.

IVISKIN IPL ansiktsmask för hårborttagning
Foto: Behaglig hårborttagning med IVISKIN IPL-enheter.

Ska resultatet underhållas?

När du har uppnått önskat resultat är det mycket viktigt att du inte avbryter behandlingen. Även om det kan verka lockande att packa bort IPL-enheten efter att du har fått silkeslen hud, är det inte klokt eftersom det kommer att försämra de långsiktiga resultaten. När tillväxten i varje follikel har sövts, kommer du att avbryta denna vila om du inte underhåller områdena.

Det är därför viktigt att du upprepar behandlingen minst en gång varannan månad, helst en gång i månaden. Du kan till exempel avsätta lite tid på en söndag för att genomföra en behandling samtidigt som du tar på dig en lugnande ansiktsmask och tittar på en film.

Har du frågor om resultatet du får av en IPL-laser, eller är det något du undrar över våra produkter? Kontakta vår kundtjänst idag!

Lämna ett svar