Hur använder man en IPL hårborttagare?

Hvordan-bruke-ipl-laser

IPL hårborttagare är en ny hårborttagningsmetod som har tagit fart de senaste åren. Det är en enkel metod som ger dig en långvarig effekt. Efter 8 veckors regelbunden behandling kommer hårstråna så småningom att sluta växa ut igen. Undrar du hur man använder en IPL-hårborttagare? Här kan du hitta en enkel guide som berättar hur du använder din IPL hårborttagare.

Innan du börjar

Som många krämer och produkter är det väldigt smart att göra ett test på huden. Vår hud reagerar olika på olika behandlingar, så för att undvika en reaktion rekommenderas att testa IPL-hårborttagaren på en liten yta innan behandlingen påbörjas. Om du inte har upplevt någon reaktion i området inom 24 timmar kan du påbörja behandlingen.

hvordan-bruke-iviskin

Det är viktigt att huden är helt torr och att inga oljor eller krämer kommer på huden. Detta kommer att försämra funktionen hos IPL-hårborttagaren. För bästa resultat, raka området som ska behandlas. Anledningen till detta är att ljusvågorna når hårstrån och hårsäckarna bäst om de är mindre än 1 mm över huden, vilket i sin tur gör behandlingen mer effektiv för dig.

Välj den styrka som passar dig!

För att starta enheten, anslut strömkontakten och tryck på knappen. Den finns i olika områden på de olika modellerna. Därefter är det dags att välja styrka. Alla våra IPL hårborttagare har olika styrkor, så du slipper att det blir obehagligt på de känsligare områdena. Du kan välja mellan styrka 1–5, där 1 är svagast och 5 är starkast.

iviskin-hvordan-bruke-ipl

Högsta styrkan rekommenderas i områden där huden är tjock och tål mycket, som lår, vader och armar. Om du vill använda din IPL-laser i ansiktet, armhålorna och runt bikinilinjen blir det bekvämare med en lägre effekt. Vi är alla olika och vår hud är olika, så för att uppnå bästa effekt är det klokt att ta reda på vilka styrkor som är bäst för dig och din hud.

Hur du använder enheten

När du har slagit på enheten och valt önskad styrka är du redo att börja. Så hur använder du en IPL-laser? Placera enheten mot huden i en vinkel på 90 grader. När området på enheten som avger ljusstrålarna är korrekt placerat i förhållande till huden kommer det att börja lysa/flimra rött. Sedan meddelar enheten att det är hud den är i kontakt med och gör sig redo att avge ljusblixtar. Detta förhindrar att enheten sänder ut ljusstrålar som kan träffa dina ögon eller andra föremål när du inte använder den.

iviskin-guide-hvordan-bruke

Om enheten inte börjar lysa kan du prova att trycka den mer mot huden eller flytta den en aning bort. När enheten är på, tryck på knappen för att avge ljusstrålar. Du kommer att höra ett lågt ljud från enheten. På modeller som inte har kylning kommer du att känna värme samt att apparaten avger ljus. Varken den varma känslan eller ljuset från enheten är farligt. Det är därför inte nödvändigt att bära glasögon som på salongen och liknande, men om du vill kan du använda solglasögon som dämpar blinken om detta är besvärligt.

Slutför behandlingen

Efter att ha hittat en bra teknik för behandlingen, upprepa helt enkelt processen på alla områden du vill ta bort hår på. Det är viktigt att arbeta exakt så att du inte utelämnar några områden. Om du arbetar felaktigt kan du få dåliga resultat på vissa områden. När du arbetar är det viktigt att komma ihåg att du bara ska behandla samma område en gång i veckan.

iviskin-guide-ipl-laser-hvordan-brukeRekommenderad behandling

IPL tillämpas en gång i veckan i 12 veckor. Redan efter 4 veckor kommer du att känna skillnad. Efter 12 veckor kommer du antingen att vara nöjd med resultatet och gå vidare till efterbehandlingsfasen, eller fortsätta. Det varierar från person till person. Om du fortsätter behandlingen, gör detta en gång i veckan tills du uppnår önskat resultat. Efterbehandlingsfasen: Du bibehåller dina resultat genom att använda IPL en gång varannan månad efter avslutad behandling.

Vi på IVISKIN finns här för att hjälpa dig hela tiden! Vår kundtjänst är redo att svara på alla dina frågor och tankar om IPL hårborttagning. Du hittar oss här! Om du är sugen på att läsa ännu mer, kolla in de andra inläggen vi har på bloggen!

Lämna ett svar