6 tips för IPL-hårborttagning hemma!

IPL-hårborttagare Iviskin

Den revolutionerande och effektiva tekniken för IPL-hårborttagning hemma är här för att stanna! Har du äntligen köpt en IPL hårborttagare, eller kanske du är på väg att göra det? Oavsett var du befinner dig på banan vill vi ge dig 6 tips som hjälper dig att få en bättre upplevelse av att utföra IPL-hårborttagning hemma! På så sätt blir behandlingen både effektivare och du kommer känna dig mycket säkrare!

1. Bekanta dig med enheten!

IPL IVISKIN

Det första och viktigaste när man kommer igång med IPL-hårborttagning är att lära känna själva enheten. På så sätt blir du mer självsäker och du kommer att genomföra behandlingen på ett säkert sätt. Det första steget är att läsa igenom hela användarmanualen – detta är viktigt eftersom den berättar allt du behöver veta. Vidare lär du känna enheten genom att kontrollera att alla knappar fungerar och att den medföljande sladden ger ström. Slutligen kan du utföra behandlingen på dig själv.

2. Gör ett stickprov!

Innan du behandlar din kropp med en IPL hårborttagare är det viktigt att utföra ett test 24 timmar innan. Detta för att kontrollera att din hud inte reagerar efter behandlingen. Ett fläcktest görs genom att aktivera en ljusblixt någonstans på din kropp – vi rekommenderar på armen. Så vänta 24 timmar och se om du fick en reaktion eller inte. Om huden ser normal ut kan du använda enheten!

IS 2

3. Planera!

Behandlingen bör ske en gång i veckan och upprepas i 12 veckor +/-. Detta varierar från kropp till kropp och beror på hudton och hårfärg och vilka resultat du vill ha. Eftersom detta är en behandling som pågår under 3 månader kan du med fördel göra en kalender eller en enkel översikt över vilka datum och veckor nästa behandling kommer att ske. Detta kan annars snabbt glömmas bort och vara svårt att hålla reda på.

IS 34. Hitta en bekväm plats att utföra behandlingen på!

När du ska utföra IPL-hårborttagningsbehandlingen är det mycket klokt att ha en plats i ditt hem där du har tillräckligt med utrymme för att röra hela kroppen. En spegel och ett uttag kommer att vara till stor hjälp. Spegeln är en bra idé, då du kan se din reflektion, rörelserna, enhetens position på kroppen och möjligheten att rikta IPL-enheten dit du vill. Det är viktigt att ta sig tid!

IS 4IVISKIN erbjuder fyra olika IPL-enheter för långvarig hårborttagning; G1, G2, G3 och G4. Se vår produktkatalog här!

5. Ta bilder!

Ta bilder före och efter varje behandling – detta för att säkerställa att du faktiskt upplever skillnad och att du kan se hur resultatet är och kommer att bli vecka för vecka. I händelse av att IPL inte fungerar till sin fulla potential – vilket är osannolikt så länge du följer färgkartan i användarmanualen – kan du faktiskt påpeka att du inte har uppnått resultat om du vill använda 100% nöjdhetsgarantin.

IS 6

6. Ta hand om din hud!

Inför behandlingen är det viktigt att raka huden fri från hår. Undvik vaxning och pincett, eftersom dessa metoder drar hela håret med sig, vilket innebär att IPL inte har någon effekt. Eventuell icke-äkta solbränna måste tas bort innan IPL används. Efter behandlingen är det viktigt att huden får luft, därför bör du inte applicera någon bodylotion direkt efter behandlingen. Låt huden vara i några timmar och använd eventuellt en kräm som återfuktar din hud.

Lämna ett svar