Är IPL hårborttagning säker?

er-hårfjerning-med-ipl-laser-trygt

IPL-hårborttagning är något som blivit mer och mer populärt med åren, men för de flesta är hårborttagningsmetoden ny och obekant och man är naturligtvis kritisk till konceptet. I den här artikeln förklarar vi varför IPL-lasrar är säkra och hur man bäst använder dem.

Er IPL säker?

Ja, det är absolut säkert att ta bort oönskat hår med en IPL-enhet. Tekniken har funnits i ett antal år och har testats av dermatologiska experter över hela världen. Så länge IPL-apparaten används mot hud med hår och hålls borta från känsliga områden som insidan av munnen, näsan, könsorganen och ögonen kommer du inte att uppleva några problem med en IPL-laser.

er-ipl-trygt.jpg

IPL står för ”Intense Pulsed Light”, som skickar ljusvågor till hårsäckarna för att få dem att sova och pausa hårväxten. För att förhindra att hårsäckarna startar om hårproduktionen är det viktigt att underhålla en gång i månaden. Efter endast 3 behandlingar får du synliga resultat och efter 12 veckor är du helt hårlös!

Kan jag få brännskador med IPL?

Nej, du kan inte få brännskador eller skador med en IPL-laser så länge den används på rätt sätt i okänsliga hårområden. IPL-lasrarna avger ljuspulser mot hårsäckarna och är begränsade så att du inte kan skada dig.

iviskin-ipl-hårfjerner-trygt

Alla IVISKIN IPL hårborttagningsapparater har en lägre lasereffekt än traditionell laserbehandling i salongen utan att resultatet påverkas. Därför finns det ingen risk för skada eller smärta när enheten används på rätt sätt enligt instruktionerna. Ljuset som enheten avger är inte heller farligt för ögonen, och du behöver inte bära glasögon som skyddar mot laser.

Kan jag få rynkor av IPL-hårborttagning?

Ljuspulserna som avges från IPL-enheten är helt säkra och orsakar inte rynkor eller andra skador på huden. IPL-laser avger bara ljuspulser som träffar det mörka melaninet i håret, så att cellerna som håller fast håret slipper.

Enheten vidrör inte din hud och kommer inte att påverka den på något annat sätt än den värme som enheten avger under behandlingen. Om du känner att huden blir för varm kan du justera ljuspulsnivån. IVISKIN G3 och G4 IPL Hair Remover kommer med en egen IceShield™-funktion som kyler huden runt behandlingsområdet och gör behandlingen extra bekväm.

Är strålningen som avges av IPL-enheten farlig?

Strålningen som avges av en IPL-enhet kan inte skada huden, håret eller ögonen när enheten används på rätt sätt enligt anvisningarna. Strålningen från IPL-enheten regleras till en lämplig effektnivå, så produkten är lämplig för hemmabruk. Det är dock viktigt att sätta sig in i hur man använder den modell man valt att använda innan behandlingen påbörjas.

ipl-hårfjerning-gir-ikke-rynker

Slutsats: IPL hårborttagning är säker

IPL laser hårborttagning är en helt säker hårborttagningsmetod att använda hemma. Så länge som IPL-enheten används på rätt sätt kan hårborttagningsenheten inte skadas. Det är viktigt att inte utföra behandlingen när du har på dig brun utan sol eller är solbränd, eftersom blåsor kan uppstå. Huden måste vara ren och vi rekommenderar att du tar bort överflödigt hår för den mest effektiva hårborttagningen.

IVISKIN 14

Vi på IVISKIN finns här för att hjälpa dig hela tiden! Vår kundtjänst är redo att svara på alla dina frågor och tankar om IPL hårborttagning. Du hittar oss här! Om du är sugen på att läsa ännu mer, kolla in de andra inläggen vi har på bloggen!

Lämna ett svar